Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

HENRI COANDĂ, om de ştiinţă, inventator şi pionier al aviaţiei

O biografie pe scurt a lui Henri Coandă, om de știință român, academician și inginer aeronautic român, pionier al aviației, fizician, specialist în aerodinamică și mecanica fluidelor, inovator, inventator și descoperitor al efectului care îi poartă numele, o regasiți în articolul publicat de agenția de presă RADOR.

Istoria Muzeului Național al Aviației Române

Ideea înființării unui muzeu al aviației României a avut-o Nicolae Iorga, iar demersurile inițiale au fost făcute după Primul Război Mondial, de către Liga Naţională Aeronautică. Publicația ”Dilema Veche” a dedicate un articol pe această temă.

Înființarea Direcțiunii Aviației

24 iunie 1920 – data la care a fost inființată Direcțiunea Aviației, în cadrul Ministerului Comunicațiilor, moment considerat actul de nastere pentru aviația civilă din România

Escadrila Albă

”Escadrila Albă”, unitate a forțelor aeriene române formată din femei pilot, care au salvat mii de vieți omenești

Invenţiile preţioase dăruite de Aurel Vlaicu lumii. Geniul său a propulsat România pe locul II în lume.

110 ani de la prima decolare a inventatorului Aurel Vlaicu cu „Maşina de zburat cu corp în urmă de sageată”,  omagiați de “descopera.ro” .

40 000 de documente printre care și brevetele lui Aurel Vlaicu şi Traian Vuia vor fi salvate cu radiaţii ionizante, anunță ”descopera.ro”

 ”descopera.ro” anunță că un număr de aproximativ 40.000 de documente, din perioada 1906 -1947, vor fi supuse unei tehnologii de iradiere cu raze gama, cea mai modernă pe plan mondial, care nu creează pericol de emitere de radiaţii, distrugând printr-o dozare foarte precisă  microorganismele vii.

Ingineri și inventatori români. Istoria aviației în România a început cu ei.

Revista ”Historia” publică un material dedicat inginerilor și inventatorilor români care au scris primele pagini ale istoriei aviației.

Ultima actualizare: 13/01/2022, 07:29:53