Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Marți, 23.04.2019, ora 13.00, va avea loc la sediul AACR, a 22 - a întâlnire a Comitetului Tehnic de Siguranță în Aviația Civilă, în cadrul căreia va fi prezentat și adoptat ”Raportul preliminar privind modul de respectare în anul 2018 a nivelului minim de performanță a siguranței, stabilit prin Planul Național de Siguranța Aviației Civile (pNSAC) 2018 – 2022”. Planul Naţional de Siguranţa Aviaţiei Civile (pNSAC) identifică, pe baza evaluării informațiilor de siguranță relevante, principalele riscuri în materie de siguranță care afectează sistemul național de siguranță a aviației civile și stabilește acțiunile necesare pentru a reduce respectivele riscuri.
Comitetul Tehnic de Siguranţă(CTS) funcţionează în coordonarea AACR şi este format din reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, AACR și ai industriei de aviație civilă. Printre atribuţiile principale ale CTS se află: elaborarea planificării implementării Programului Național de Siguranță în Aviația Civilă, elaborarea politicii de siguranță la nivel național, elaborarea politicii naționale de impunere în domeniul siguranței în aviația civilă, elaborarea Planului național de siguranță a aviației civile, coordonarea diseminării informațiilor privind siguranța în cadrul agenților aeronautici civili, elaborarea și înaintarea spre avizare/aprobare după caz, către Comitetul de Evaluare a Siguranței, managerul responsabil sau Ministerul Transporturilor a altor documente ce decurg din PNSAC.
La şedinţele CTS participă în calitate de invitat permanent, cu statut de observator, un reprezentant al MApN, având în vedere implicațiile utilizării comune civilo-militare a spațiului aerian național. De asemeni, la întrunirile CTS, pot fi invitaţi, ca observatori şi alţi reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale sau ai asociaţiilor naţionale din domeniul aviaţiei civile.