Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Avem idei și le punem în practică!

Începând cu data de 22 mai, toate solicitările privind înscrierea la examene și eliberarea de licențe/documente pentru personalul navigant civil (pilot LAPL, PPL, CPL, ATPL, IR) certificat conform PART-FCL, se depun on-line pe platforma informatică a AACR: portal.caa.ro. Solicitanții sunt invitați să creeze conturi (trebuie să fie completate cu datele personale așa cum apar în cartea de identitate) și să verifice corectitudinea informațiilor referitoare la licența și nivelul de competență lingvistică deținute. Orice inadvertență poate fi sesizată la adresa de e-mail pilot@caa.ro.

Pentru sesiunile de examinare ce vor avea loc după data de 22 mai, toți solicitanții vor depune cererile on-line, pe portal.caa.ro (indiferent dacă acestea au fost deja depuse sau nu la registratura AACR), ținând cont de următoarele aspecte:

  1. Solicitanții care au achitat sesiunile de examinare teoretică, dar NU au participat la niciun examen, vor depune cererile în portal.caa.ro și apoi vor transmite un e-mail la adresa planexam@caa.ro prin care informează că s-a achitat tariful aferent examinărilor (se va atașa dovada plății, împreună cu datele de identificare: nume/prenume/data nașterii/CNP etc.).
  2. Solicitanții care se află în sesiuni de examinare în desfășurare vor verifica în platformă corectitudinea rezultatelor examinărilor. Dacă există inadvertențe, vor sesiza aceste inadvertențe la adresa planexam@caa.ro.
  3. Solicitanții care au finalizat examenele teoretice și care nu vizualizează solicitarea de examinare practică, sesizează inadvertențele la adresa de e-mail pilot@caa.ro.
  4. Deținătorii de licență care au desfășurat examinarea practică în zbor până la data de 22 mai, dar cărora nu li s-a emis noua licența, vor face solicitarea de examinare practică în zbor în platformă cu datele de desfășurare ale acesteia (anterioare datei de 22 mai 2023), iar în maxim 5 zile, AACR operează modificările necesare pentru ca acestora să li se permită efectuarea solicitării de licență.

După intrarea în vigoare a platformei informatice portal.caa.ro, AACR nu va  mai procesa solicitările primite prin e-mail sau prin alte metode, prin urmare vă rugăm să creați conturi și să urmăriți instrucțiunile puse la dispoziție (aici).

Vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru, depunem toate eforturile ca activitatea de licențiere să se desfășoare cât mai rapid și transparent, iar noua platformă informatică asigură acest deziderat.