Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Conferința “Ziua Aviației în România”, organizată pe data de 12 aprilie, a.c. de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) și Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), a marcat Președinția României a Consiliului UE cu discuții valoroase privind provocările tranzitorii ale industriei aviației civile internaționale.
În cadrul prezentărilor susținute de membrii grupului de discuții cu privire la multe subiecte importante pentru comunitatea aviatică, a dost reafirmată nevoia de a pune siguranța pe primul loc, în contextul unui trafic care se așteaptă să se dubleze până în 2034. Pentru atingerea acestor deziderate este necesar să continue să lucreze din greu și să se întărească cooperarea pentru a asigura conectivitatea și reziliența sectorului aerian global.
Un alt punct-cheie abordat în cadrul conferinței se referă la necesitatea de a menține un echilibru în întreaga Uniune Europeană, pentru a se asigura că acele țări cu ritmuri diferite de dezvoltare beneficiază de aceleași oportunități comerciale, tehnologice și de tranzit aerian, indiferent de poziția lor geografică.
Mai mult, CAA din România a subliniat necesitatea implementării unei abordări predictive și holistice a securității cibernetice în aviația civilă, ținând seama atât de armonizarea reglementărilor naționale și internaționale, cât și de cooperarea practică între toate părțile interesate și autoritățile competente.
Cel prezenți la Conferință sut d epărere cărRamurile de securitate și siguranță a aviației ar trebui să facă eforturi comune, pentru construirea unui cadru integrat proactiv și reactiv în domeniul aviației civile. Astfel vor fi concentrate eforturile pentru corelarea tuturor abordărilor privind managementul riscului cibernetic, la nivel național și internațional. În fiecare zi, milioane de oameni se bazează pe siguranța, securitatea și reziliența aeroporturilor, companiile aeriene și sistemele care le sprijină.
În ceea ce privește eforturile de inovare și digitizare, președinții au discutat despre noile provocări pentru aeroporturi, legate de numărul tot mai mare de pasageri. Există deja numeroase aeroporturi internaționale care au probleme legate de capacitatea lor, iar pentru a rezolva aceste provocări, este necesară dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii aeroportuare.
Un alt subiect dezbătut la conferință a fost legat de experiența pasagerilor în timpul petrecut pe aeroporturi. In acest sens au fost prezentate câteva soluții pentru a face călătoria pasagerilor mai plăcută în timp ce aceștia se află în aeroport.
Aceste două ultime nevoi majore ar putea fi soluționate prin introducerea de noi tehnologii, cum ar fi: computerele cloud, mașinile inteligente, sistemele autonome, internetul obiectelor, inteligența artificială, tehnologia 5G, ecranele tactile, realitatea virtuală, realitatea augmentată, care necesită, de asemenea, eforturi de adaptare, pentru a fi atent protejate prin măsuri adecvate de securitate cibernetică.
În cadrul conferinței s-a ajuns la concluzia că industria de transport aerian și aeroporturile se află într-un proces de tranziție, fiind nevoiți să introducă aceste noi tehnologii pentru a deveni mai eficienți, mai prietenoși cu mediul și pentru a răspunde așteptărilor, necesităților și drepturilor pasagerilor.
În ceea ce privește drepturile pasagerilor, au fost indentificate care sunt problemele actuale ridicate de Regulamentul (UE) 261/2004, precum și activitatea pe care o desfășoară Comisia, ținând cont de problemele cu care se confruntă părțile interesate, companiile aeriene și pasagerii.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #