Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Preşedintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internaţională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii,  generalul (ret.) James Jones a fost primit săptămâna aceasta de conducerea Autorității Aeronautice Civile Române.
În cadrul discuțiilor, au fost dezbătute subiecte de interes comun din sfera Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii sub aspectul cooperării civil-militare în domeniul aviației, relevanța strategică a României din perspectiva asigurării siguranței și securității aeronautice în regiune, precum și rolul AACR  în asigurarea unui traficului aerian sigur pentru zonele de conflict.
Directorul AACR, Armand Petrescu și generalul (ret.) James Jones au evidențiat faptul că relațiile României cu Statele Unite ale Americii și cooperarea în domeniul aeronauticii se află la nivel înalt, cei doi punând în dicuție un posibil parteneriat în domeniul aeronavelor fără pilot la bord și dezvoltarea conceptului de ciber security în aviație.
De asemenea, pe timpul întâlnirii, cei doi interlocutori au agreat că este importantă consolidarea și extinderea cooperării dintre România și Statele Unite ale Americii.
 .