Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

In perioada 7 - 9 mai a.c., la Palatul Parlamentului, are loc SUMMITUL PRIVIND SECURITATEA CIBERNETICĂ ÎN AVIAȚIA CIVILĂ - EUROPA, ORIENTUL MIJLOCIU ȘI AFRICA (EMEA) organizat de ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile) in cooperare cu Autoritatea Aeronautica Civile Româna.
Secretarul general al ICAO, Dr. Fang LIU, va conduce delegatia ICAO, din care fac parte si Domnii Catalin Radu, Director Adjunct ICAO pentru Siguranta in Aviatie, si Sylvain Lefoyer, Director Adjunct ICAO pentru Securitatea in Aviatie.
Reprezentanti de nivel inalt ai NATO, EASA (Agentia Europeana pentru Siguranta in Aviatie, EUROCONTROL, ai Conferintei Europene de Aviatie Civila (ECAC) si ai Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), vor participa la dezbateri referitoare la securitatea cibernetica in aviatia civila, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor responsabile din domeniul aviației civile din Africa și Orientul Mijlociu, specialiști in combaterea criminalitatii cibernetice, ai industriei de profil și precum si alti reprezentanti guvernamentali.
Securitatea cibernetica în domeniul aviației devine una din principalele preocupări ale autorităților responsabile în asigurarea securității și siguranței în aviație, în acest context, oficialii prezenți la summit vor prezenta metodele disponibile pentru evaluarea riscurilor de securitate cibernetică, modalitățile de clasificare a acestora, precum și metodele de prevenire și reacție la incidentele cibernetice.
Organizarea primului summit ICAO la București, demonstrează interesul si preocuparea aviatiei civile romane de a fi un contributor si un facilitator pentru çonsolidarea dialogului și conlucrării la cel mai înalt nivel între autoritățile internaționale cu atribuții în domeniul aviației, pe probleme de riscuri și vulnerabilități, de consolidare a capacității de reacție precum și creșterea rezilienței la incidente cibernetice.