Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Urmare a publicării raportului final al investigației accidentului de aviație civilă produs în data de 10.05.2013 pe raza localității Ciochiuța, județul Mehedinți, în care a fost implicată o aeronavă de tip AN-2 și care poate fi accesat la adresa www.cias.gov.ro la secțiunea Publicații/Rapoarte, vă comunicăm următoarele:
1.            R.A. AACR recomandă tuturor operatorilor aerieni care exploatează aeronave de tip AN-2 montarea unei etichete de avertizare cu privire la corespondența pozițiilor robinetului de benzină și a comutatorului “grup rezervoare”. Se sugerează montarea etichetei lângă suportul de etichetă deja existent în dreptul postului de pilotaj stânga (conform anexei).
2.            Toți operatorii de aeronave AN-2 vor verifica formatul de prezentare al documentului “check-list“ al fiecărei aeronave din dotare și, de asemenea, în conținutul acestuia, la capitolul “Verificări înaintea decolării“, să apară ca punct distinct verificarea corespondenței între pozițiile robinetului și comutatorului “grup rezervoare“
 
R.A. AACR va verifica modul de implementare al măsurilor cu ocazia auditurilor de supraveghere/reînnoire planificate.