Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Consiliul ICAO a adoptat un nou raport și recomandări care vizează repornirea sistemului internațional de transport aerian. Raportul și ghidurile COVID-19 au fost elaborate de grupul de lucru pentru recuperarea aviației (CART) al Consiliului. Acestea au fost dezvoltate prin consultări pe scară largă cu țările și organizațiile regionale și cu sfaturi importante din partea Organizației Mondiale a Sănătății și a grupurilor cheie ale industriei aviației, inclusiv IATA, ACI World, CANSO și a Consiliului internațional de coordonare a asociațiilor industriei aerospațiale (ICCAIA).
Raportul CART conține o analiză detaliată a situației generate de criza COVID-19 și principii cheie, susținute de o serie de recomandări axate în jurul obiectivelor privind sănătatea publică, siguranța și securitatea aviației și recuperarea economică a aviației.
Acest raport este completat de documentul special denumit „Decolare”, care conține linii directoare pentru măsurile de atenuare a riscurilor pentru sănătatea publică și patru module separate referitoare la aeroporturi, aeronave, echipaj și cargo.
Statele sunt încurajate să urmeze principiile și recomandările cheie prezentate în raport, precum și să acorde o atenție deosebită setului de măsuri recomandate pentru atenuarea riscurilor prezentate în documentul anexat la raport. În timp ce nevoile naționale și regionale pot necesita abordări diferite, aceste orientări vor facilita recunoașterea reciprocă și armonizarea măsurilor globale, conexe COVID-19, luate în domeniul aviației, în conformitate cu standardele, planurile și politicile ICAO.
AACR va lua toate măsurile necesare pentru a asigura implementarea acestor recomandări și pentru a veni în sprijinul industriei aeronautice românești, în vederea repornirii activității, în condiții de siguranță atât pentru pasageri, cât și pentru personalul aeronautic implicat.