Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În conformitate cu prevederile Art.10, alin. 2 (b) al Regulamentului (UE) Nr. 691/2010 al Comisiei din 29 iulie 2010 de stabilire a unui sistem de performanţă pentru serviciile de navigaţie aeriană şi pentru funcţiile de reţea şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2096/2005 de stabilire a unor cerinţe comune pentru furnizarea de servicii de navigaţie aeriană, în data de 05.05.2011 au avut loc la Bucureşti consultări la nivel Danube FAB, pe tema "Planului Naţional de Performanţă pentru Serviciile de Navigaţie Aeriană" pentru perioada 2012-2014.

La aceste consultări au participat reprezentanţii desemnaţi ai Autorităţilor Naţionale de Supervizare (AACR, BG CAA), ai furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană din România şi Bulgaria (ROMATSA, BULATSA), ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din România precum şi ai utilizatorilor spaţiului aerian (IATA, LUFTHANSA, EMIRATES, TAROM).

Cu această ocazie au fost prezentate de către Autorităţile Naţionale de Supervizare proiectele planurilor de performanţă ai furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană din România şi Bulgaria (ROMATSA, BULATSA) pentru perioada de referinţă 2012-2014.