Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În perioada 23 martie - 5 aprilie 2019 o echipă a Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI – ICAO) va desfășura o activitate de audit de securitate a aviației civile la autoritatea aeronautică civilă din Kuweit. Din echipa de audit va face parte și un reprezentant al Direcției Securitate Aeronautică și Cibernetică, în calitate de auditor certificat al ICAO.
Prin participarea reprezentanților AACR la activitățile efectuate de către ICAO în domeniul securității aviației civile se aduce un plus de recunoaștere a nivelului de profesionalism în domeniului securității aeronautice din România. De asemenea, prin experiența acumulată, se contribuie la dezvoltarea sistemului de securitate a aviației civile la nivel național.
Acest audit se realizează în cadrul programului de audit al ICAO USAP-CMA, în conformitate cu metodologia de lucru a ICAO și vizează autoritățile competente ale statelor membre și aeroporturile selectate, operatorii și entitățile care aplică standarde de securitate aeronautică.