Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Măsuri speciale în contextul Covid 19 cu privire la examinările teoretice, modalitatea de depunere a solicitărilor și documentelor pentru licențierea personalului aeronautic și certificarea organizațiilor de pregătire
Având în vedere situaţia epidemiologică din ţară, vă informăm că în perioada 16 - 20.03.2020 sunt suspendate toate examinările teoretice care se desfăşoară la sediul Autorităţii Aeronautice Civile Române.
De asemenea, începând cu 01.04.2020 toate examinările care se susţin pe calculator la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (piloţi avion sau elicopter) se vor susţine numai cu programare prealabilă efectuată prin email la adresa: pel.info@caa.ro sau SMS la numărul de telefon: +40751039687.
Programările se fac pentru perioadele de examinare aprobate și publicate pe site-ul oficial al AACR www.caa.ro, prin rezervare cu confirmare, zilnic, în intervalele de timp: 09:00 -12:00 şi 13:00 -15:00, în limita locurilor disponibile.
AACR informează că începând cu data de 16.03.2020 toate informaţiile referitoare la licenţierea personalului aeronautic pot fi obţinute printr-un mesaj clar (descriere exactă a solicitării) la adresa: pel.info@caa.ro .
De asemenea, începând cu data de 16.03.2020 toate solicitările pentru licenţierea personalului aeronautic civil, însoţite de documentaţia aferentă vor fi primite la Autoritatea Aeronautică Civilă Română numai în format elctronic (inclusiv documente scanate)  pe adresa de email: pel@caa.ro .
Tot în format electronic, vor fi depuse pe adresa de email: pel.oversight@caa.ro și toate solicitările şi documentaţia aferentă (inclusiv documente scanate) pentru certificarea organizaţiilor de pregătire. Astfel, începând cu data de 16.03.2020, documentele menționate  vor fi transmise la Autoritatea Aeronautică Civilă Română doar prin poșta electronică.
În contextul răspândirii infecției cu COVID-19, recomandăm agenţilor aeronautici să verifice informațiile disponibile pe site-ul www.caa.ro, anterior interacţiunii cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Revenirea la situația anterioară va fi anunță prin intermediul site-ului official al AACR www.caa.ro