Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Comitetul NSA este unul dintre cele trei organisme care guvernează blocul funcţional de spaţiu aerian DANUBE FAB, alaturi de Consiliul de Guvernare  şi de Comitetul ANSP Potrivit art. 11 din Acordul încheiat între România şi Republica Bulgaria privind instituirea blocului funcţional de spaţiu aerian DANUBE FAB, Comitetul NSA asigură coordonarea între autorităţile naţionale de supervizare, evaluază şi avizează atât politica comună de siguranţă, cât şi dosarul de siguranţă (safety case) în DANUBE FAB şi le supune spre aprobare Consiliului de Guvernare DANUBE FAB, monitorizează procesul de realizare al convergenţei şi a unei abordări armonizate pentru certificarea şi supravegherea continuă a furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană şi a organizaţiilor de pregătire a controlorilor de trafic aerian. 
Prima reuniune a Comitetului NSA DANUBE FAB a avut loc la Sinaia, pe 21 februarie 2013. În cadrul acestei reuniuni, Comitetul NSA a:
-              aprobat Acordul de cooperare la nivel NSA şi a avut loc schimbul oficial de documente;
-              aprobat Regulile de procedură ale Consiliului NSA.
Totodată, Comitetul a informat Consiliul de Guvernare cu privire la concluziile primei sale reuniuni, în cadrul primei reuniuni a Consiliului, ce a avut loc la data de 21 februarie 2013, la Sinaia, după reuniunea Comitetului NSA.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #