Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Specialiștii în IT ai Autorității Aeronautice Civile Române participă zilele acestea la singurul exercițiu național de ciber security axat pe componenta practică, CyDEx19.
CyDEx19  are ca scop verificarea nivelului de expertiză tehnică a specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la nivel național, dar și dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare timpurie, alertă și reacție rapidă la acest tip de incidente.
La CyDEx19 sunt simulate scenarii complexe, concepute în comun de SRI, STS, SPP, MApN, Academia Tehnică Militară, CERT–RO, Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, BNR, Deloitte, Bitdefender, SecureWorks şi ING.
CyDEx19 este organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, cu sprijinul partenerilor instituționali MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT- RO.
Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, cu participarea a peste 90 de entități din mediul public, privat și academic.