Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În conformitate cu Reglementul Comisiei Europene (EC) nr. 736/2006 și a planificării inspecțiilor de standardizare a EASA pentru anul 2013, în perioada 15 – 19 aprilie 2013 în cadrul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) s-a desfășurat inspecția de standardizare a EASA în domeniul navigabilității inițiale și continue.
Inspecția de standardizare a avut ca scop supravegherea modului de implementare a reglementărilor europene (Reglementările Comisiei Europene (EC) nr. 2042 / 2003, (EC) nr. 216 / 2008 și (EC) nr. 748 / 2012) în România precum și modul în care inspectorii AACR aplică prevederile acestora în procesul de certificare / monitorizare a aeronavelor înmatriculate în România precum și a agenților aeronautici civili care desfășoară activități în domeniul navigabilității continue și inițiale.
Ca parte a inspecției de standardizare, echipa EASA a desfășurat vizite în cadrul CN TAROM, Medallion Air și Aeroclubului României. Vizitele au avut ca scop verificarea modului în care agenții aeronautici menționați au implementat și respectă cerințele reglementărilor europene mai sus referite.