Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Activităţile AACR se regăsesc, de 19 ani încoace, într-un tablou legislativ care reflectă, deopotrivă, valoarea şi complexitatea atribuţiilor pe care instituţia noastră le are în domeniul aviaţiei civile din România.
Acum 19 ani, într-unul din monitoarele oficiale ale României, se publicau tarifele care au reprezentat startul oficial al activităţilor AACR, mijloacele care, de-a lungul timpului, aveau să-şi aducă contribuţia la creşterea nivelului de siguranţă aeronautică în România. HG 33/1994 venea să completeze HG 405/1993, devenind astfel două instrumente legislative puternice, fără de care AACR n-ar fi fost ceea ce este astăzi pentru aviaţia civilă română.
Cum suportul legal era stabilit, începând din 28 februarie 1994, toate cheltuielile de funcţionare şi de investiţii ale AACR, asigurate integral din veniturile înregistrate în urma realizării obiectului său de activitate, au avut ca obiectiv prioritar siguranţa aviaţiei civile din România.
Rămânem fideli crezului şi dorinţei de a avea, în viitorul cât mai apropiat, o aviaţie şi o industrie aeronautică civilă cât mai puternice!

Mihaela Tămăşdan