Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Programul de implementare a noii reglementari contine si programul de tranzitie aplicabil operatorilor aerieni certificati în baza reglementarii nationale JAR-OPS 3, aprobate prin OMT nr. 437/1999.

În acest sens, Autoritatea Aeronautica Civila Româna va elabora Directiva Operationala DO: ConvAOC(h),  care sa stabileasca cerintele operationale suplimentare celor prevazute de JAR-OPS 3, Amendamentul 5, în vederea efectuarii conversiei Certificatelor de Operator Aerian (elicoptere) – AOC(h), în conformitate cu Art. 7 al Regulamentului (UE) nr. 965/ 2012 si cu programul de tranzitie asumat de România si transmis Comisiei Europene cât si în vederea obtinerii initiale a acestor certificate.

În conformitate cu prevederile RACR-11, art. RACR 11.075 (1) „Orice persoana interesata poate transmite informatii scrise, puncte de vedere sau argumente, […] privind elaborarea si emiterea directivei în cauza”. Termenul limita de transmitere a acestor informatii este 05.07.2013.
Proiectul acestei directive va fi elaborat de catre AACR pâna la data de 01.08.2013. Dupa elaborare, proiectul DO: ConvAOC(h) va fi publicat, spre consultare pe site-ul AACR, pentru o perioada de 15 zile, urmând ca ulterior sa parcurga procesul în vederea aprobarii sale, pâna la data de 01.09.2013.