Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

O echipa a Autoritãții Aeronautice Civile Române participã la cel de-al treilea simpozion anual de securitate a aviației globale (AVSEC 2019) la sediul ICAO din Montreal, Canada, în perioada 18-20 septembrie 2019.

În cadrul evenimentului sunt discutate cele mai bune practici în domeniul securitãții aviației, precum și despre conștientizarea riscurilor; tehnologie și inovație; supravegherea și asigurarea calitãții în domeniul securitãții; consolidarea capacitãților.

La eveniment sunt organizate mese rotunde unde au loc dialoguri interactive între factori de decizie din domeiul aviației la nivel mondial și reprezentanți la vîrf din industria aeronauticã.
In contextul dialogului, directorul general al AACR, Armand Petrescu a susținut cã: ”Fiecare organizație implicatã în implementarea securitãții în aviație trebuie sã depãșeascã numeroase obstacole. Deficiențele resurselor, sprijinul insuficient la nivel înalt sau lipsa informațiilor specifice despre amenințãri sunt doar câteva dintre provocãrile care pot avea impact asupra eforturilor statului sau ale industriei pentru realizarea obiectivelor planului global de securitate a aviației (GASeP).”.

La finalul simpozionului ”Global Aviation Security - AVSEC 2019” participanții au concluzionat cã abordarea la nivel mondial a securitãții aviației prin planul global de securitatea a aviației, foaia de parcurs și inițiativele regionale au determinat eficientizarea proceselor, inovația și o mai bunã valorificarea resurselor disponibilie creând astfel premisele pentru o securitate mai bunã în domeniul aviației.