Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Directorul executiv al Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) Patrick Ky și domnul Yong-Seog Kim, ministru adjunct pentru aviația civilă pentru Ministerul Terenurilor, Infrastructurii și Transporturilor (MOLIT) al Republicii Coreea (ROK), a semnat la 20 decembrie 2021 o Scrisoare de intenție pentru a consolida cooperarea tehnică în domeniul aviației civile.

Acordul marchează o etapă importantă în stimularea relațiilor EASA cu autoritățile asiatice și, în special, va oferi părților interesate din domeniul aviației europene noi oportunități de a cunoaște mai bine un actor economic important din regiune.

Acordul subliniază termenii de implementare a Proiectului de parteneriat pentru aviație (EU-ROK APP), care face parte dintr-un program finanțat de UE, care se desfășoară până la 31 martie 2024. Scopul programului este de a îmbunătăți și consolida parteneriatul dintre Uniunea Europeană și țările din Asia de Nord în domeniul aviației civile.

În urma Memorandumului de Înțelegere (MoU) dintre EASA și MOLIT din 2019, acordul consolidează și mai mult parteneriatul dintre EASA și MOLIT. Acesta stabilește cadrul și principiile cooperării într-o gamă largă de domenii, cum ar fi: navigabilitate, operațiuni aeriene, managementul traficului aerian (ATM), siguranța aviației, aviația durabilă, securitatea aviației, aparate de zbor fără pilot (UAS) și mobilitatea aeriană urbană (UAM).

Găsiți mai multe informații și detalii pe pagina proiectului.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #