Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Având în vedere apropierea datei de intrare în vigoare și în scopul unei mai bune întelegeri a legislației europene specifice domeniului aeronavelor fără pilot, Agenţia Uniunii Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a programat pentru datele de 9 și 10 decembrie, două seminarii online ce au ca temă prevederile legale și limitările în utilizarea aparatelor de zbor fără pilot la bord în activități de zbor specifice categoriilor ”deschis” și ”specific”.

Astfel, în data de 9 decembrie 2020 este programat seminarul ce se adresează operatorilor de aeronave fără pilot la bord ce urmează a fi implicate în activități de zbor specifice categoriei ”deschis”, iar o zi mai târziu, în data de 10 decembrie 2020, fiind programat seminarul ce se adresează operatorilor de aeronave fără pilot la bord ce urmează a fi implicate în activități de zbor specifice categoriei ”specific”.

Ambele seminarii se vor desfășura  în limba engleză, vor avea o durată de aproximativ o oră și vor fi transmise în direct pe canalul facebook al EASA, după cum urmează:

  1. 9 decembrie 2020 începând cu ora 17.00 CET (ora 18:00, ora României) - Noi reguli pentru desfășurarea activităților de zbor din categoria ”open”;
  2. 10 decembrie 2020, incepand cu ora 11.00 CET (ora 12:00, ora Romaniei) - Noi reguli pentru desfasurarea activitatilor de zbor dn categoria ”specific”.

Noile norme și proceduri de operare a aeronavelor fără pilot la bord, valabile pe întreg teritoriul Uniunii Europene intră în vigoare la sfârșitul lunii decembrie 2020 - Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr.  2019/947, din 24 mai 2019 privind normele și procedurile de operare a aeronavelor fără pilot la bord.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #