Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Cu tema „Inovația în aviație”, Forumul din acest an organizat de ICAO, la Montreal în perioada 22 -23 septembrie este conceput pentru oficialii guvernamentali de nivel înalt, responsabili din cadrul aviației, transport, știință și tehnologie, finanțe, planificare economică, comerț, dezvoltare și cooperare internațională, precum și din alte portofolii cheie în parteneriat cu industria aeronautică și companii de înaltă tehnologie.

În cadrul Forumului, unde participă și delegația României condusă de directorul general a AACR se așteaptă ca sesiunile interactive să conducă la dezvoltarea de politici, modele de afaceri, procese de reglementare și guvernare care să genereze inovație pentru dezvoltarea aviației durabile. Mai mult decât atât, accesul la tehnologiile de ultimă generație poate contribui la realizarea mai devreme a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), stabilite în Agenda ONU 2030 și sprijină inițiativa ICAO ”No Country Left Behind (NCLB)”.
Inițiativa ”No Country Left Behind (NCLB)” evidențiază eforturile ICAO de a ajuta statele în punerea în aplicare a standardelor organizației și a practicilor recomandate (SARP). Obiectivul principal al acestei Inițiative este de a ajuta la asigurarea armonizării și implementării la nivel global a regulilor ICAO, pentru ca toate statele să aibă acces la beneficiile socio-economice semnificative ale transportului aerian sigur și de încredere.

In cadrul Forumului, la Montreal se desfășoară și Târgul inovațiilor, care prezintă o serie de tehnologii și idei noi care sunt aplicate sau care pot fi aplicate în domeniul aviației.