Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Comisia Europeană
Comisia Europeană a desemnat, luni 2 martie, o echipă de răspuns la extinderea epidemiei de coronavirus, din care fac parte cinci comisari europeni: Janez Lenarčič, care este responsabil de gestionarea crizelor, Stella Kyriakides, responsabilă cu probleme de sănătate, Ylva Johansson, pentru probleme legate de frontieră, Adina Vălean, responsabilă cu mobilitatea și Paolo Gentiloni, pentru aspecte macroeconomice. Echipa de răspuns va lucra la trei piloni principali: în primul rând, domeniul medical, care acoperă prevenirea și achizițiile de materiale de protecție, informații și previziune. În cadrul pilonului, se lucrează în strânsă cooperare cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Agenția Europeană a Medicamentului. Al doilea pilon acoperă mobilitatea, de la transport la sfaturi de călătorie și întrebări legate de Schengen. Al treilea pilon acoperă economia. Acesta analizează în profunzime diverse sectoare, cum ar fi turismul, transporturile, comerțul.
De asemenea, Comisia Europeană a lansat o pagină web dedicată COVID-19. Site-ul oferă informații din punct de vedere medical, al protecției civile, aspecte legate de mobilitate, economie și statistici, precum și link-uri către site-urile web dedicate ale statelor membre, cele mai recente studii și alte informații relevante.
În plus, Comisia a lansat o procedură accelerată de achiziție pentru echipamente individuale de protecție, împreună cu 20 de state membre, cu invitații de participare la licitații către o serie de companii selectate identificate printr-o analiză de piață. În acest fel va fi facilitat accesul necesar și echitabil la echipamentele de protecție individuală pentru statele membre. Semnarea contractului ar trebui finalizată la începutul lunii aprilie, cel mai devreme, potrivit Comisiei Europene.
Marți, vicepreședintele Comisiei Europene Vera Jourová se întâlnește cu reprezentanții platformelor online pentru a discuta problema dezinformării în contextul epidemiei COVID-19.
Parlamentul European
Parlamentul European nu va mai permite accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, ca parte a măsurilor de precauție menite să reducă răspândirea coronavirusului, a anunțat președintele PE, David Sassoli. ”Activitatea Parlamentului va continua, dar seminariile, evenimentele și alte activități care implică vizitatori externi vor fi suspendate”, a declarat David Sassoli într-o conferință de presă. Potrivit hotărârii președintelui Parlamentului European, printre evenimentele care nu vor mai avea loc în următoarele trei săptămâni sunt primirea delegațiilor, audierile din comisii, vizitele invitaților membrilor PE, seminariile, expozițiile și evenimentele culturale, evenimentele organizate de grupurile politice  sau la restaurantele din Parlament. În schimb, nu va fi blocat accesul presei. Parlamentul funcționează la sediul din Bruxelles în marea parte a anului, dar o dată pe lună are o ședință de plen la Strasbourg, în Franța. (www.g4media.ro)