Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a primit , in data de 04.11.2019, distincția oferită de Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), drept recunoaștere a progreselor semnificative în domeniul siguranței aviației. ”Certificatul Președintelui Consiliului ICAO” a fost înmânat Directorului General al AACR.
Prin acordarea acestei distincții, României îi sunt recunoscute, pe lângă progresele semnificative în managementul siguranței aeriene și a îmbunătățirii implementării eficiente a standardelor și a practicilor recomandate de ICAO (SARPs) precum și rolul de inițiator al programului de dezvoltare a unei strategii de securitate cibernetică în aviație, la nivel mondial.
Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) este o agenție specializată a ONU, înființată de state în 1944 pentru a gestiona administrarea și guvernanța Convenției privind aviația civilă internațională (Convenția de la Chicago). România a aderat la ICAO în 1965, în prezent organizația având 193 de state membre.