Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Pe data de 11 aprilie a.c., a avut loc o întâlnire tehnică între conducerea AACR și reprezentați ai Asociației Europene de Bussines (EBA), activitate notată pe agenda permanentă de lucru a EBA, de a organiza întâlniri cu autoritățile aeronautice civile naționale ale statelor membre care dețin prședinția UE. La discuții au fost prezenți pe lîngă conducerea AACR și reprezentanți ai EBA, delegați din cadrul industriei de aviație europene și oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor din România.
Întâlnirea a avut drept scop prezentarea de către EBA a caracteristicilor și industriei reprezentate de EBA, particularitățile aviației de afaceri în Romania și în Europa. Au fost dezbătute și provocările europene generate de accesibilitatea la aeroporturi și spațiu aerian, probleme operaționale generale, precum și evoluția tehnologică în domeniul aeronautic.
Părțile au convenit, ca rezultatul concret al întâlnirii să întreprindă acțiuni de urmărire a evoluțiilor din piața aeronautică atât sub aspect tehnologic cât și cu privire la dezvoltarea conceptelor de accesibilitate și operaționalizare, precum și actiuni de informare reciprocă.