Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Astăzi, 4 iunie a.c., a fost semnat un Acord de Parteneriat între EASA și AACR, având ca principale obiective stabilirea și menținerea unui înalt nivel al siguranței aviației civile în Europa, promovarea eficienței financiare în cadrul proceselor de reglementare și certificare, evitarea dublării la nivel național și european, precum și  acordarea de asistență statelor membre în vederea îndeplinirii obligațiilor care le revin în baza Convenției de la Chicago.
Semnarea acestui acord constituie un prim pas în vederea unei cooperări mai strânse între cele două instituții, urmând ca - în viitorul apropiat - acest parteneriat să fie dezvoltat pentru a stabili modalitățile și condițiile exacte de colaborare în scopul îndeplinirii obiectivelor propuse.
Cu ocazia ceremoniei desfășurate la sediul EASA din Koln, Directorul General al AACR a declarat: ”Sunt mândru de semnarea parteneriatului cu EASA și consider că valoarea acestuia constă în specialiștii și experții noștri. Din acest considerent, mulțumesc echipei mele pentru munca și expertiza demonstrate. Mulțumesc EASA pentru oportunitatea oferită, fapt care confirmă valoarea și profesionalismul personalului celor două instituții. Asigurăm EASA  și pe domnul Patrick KY, Directorul Executiv al acesteia, că România va rămâne în continuare același partener loial si profesionist.”