Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

EUROCAE și ACI EUROPE își consolidează cooperarea în beneficiul aeroporturilor și al comunității aviatice din întreaga lume, informează www.atc-network.com . Din 1963, EUROCAE a elaborat specificații de performanță pentru a facilita standardizarea tehnologiilor aviatice - reunind producătorii, furnizorii de servicii, companiile aeriene, aeroporturile, autoritățile aviatice și alte părți interesate. Provocările tehnice cu care se confruntă industria aviatică sunt numeroase și aeroporturile doresc să fie implicate în eforturile de abordare a acestora, pentru a oferi soluții tehnice care să fie în beneficiul tuturor părților interesate și să contribuie la operațiuni mai durabile, mai eficiente, și mai sigure.
În conformitate cu Memorandumul de înțelegere semnat în aprilie, la simpozionul EUROCAE din Toulouse, ACI EUROPE și EUROCAE intenționează să împărtășească expertiza și cele mai bune practici și să colaboreze pentru a avansa interesele unei industrii aviatice cu adevărat globale.
Prin urmare, ACI EUROPE va fi capabil să conecteze membrii săi la mai mult de 500 de aeroporturi în activitatea EUROCAE pentru a dezvolta standarde de sistem și echipamente pentru aviația civilă, standardizate la nivel de sol și aerian. EUROCAE va avea acces la expertiza Comitetului de Siguranță Tehnică și Operativă al ACI EUROPE, care reunește experți de top în managementul siguranței, operațiunile aeroportuare, interfața ATM / integrarea și alte domenii tehnice - și astfel contribuie și la activitatea aeroporturilor din aceste zone.
Christian Schleifer-Heingärtner, secretar general al EUROCAE, a declarat: "Suntem încântați să îi întâmpinăm pe ACI EUROPE ca membru complet al EUROCAE. Consolidarea colaborării cu comunitatea aeroportuară va fi foarte benefică pentru activitățile de standardizare tehnică, dar și pentru organizația EUROCAE în ansamblu, pentru a completa grupul de părți interesate ".
Olivier Jankovec, directorul general al ACI EUROPE, a declarat: "Aeroporturile fiind nodurile rețelei europene de transport aerian, suntem foarte bucuroși să începem această nouă colaborare cu EUROCAE. Aceasta face parte din eforturile noastre de a asigura faptul că comunitatea aeroporturilor continuă să inoveze și este implicată îndeaproape în dezvoltarea celor mai noi tehnologii. Prin implicarea noastră în EUROCAE, vom avea o voce în ceea ce privește standardizarea celor mai bune practici emergente și impactul acestora asupra operațiunilor aeroportuare. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm activ și să contribuim la EUROCAE ".