Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

AACR a decis să modernizeze cadrul legislativ în domeniul avizării documentaţiilor tehnice aferente obiectivelor din zone cu servituți aeronautice civile sau din alte zone în care pot constitui obstacole pentru navigația aeriană în scopul optimizării procesului de analiză și de eliberare a documentelor către beneficiari, în sensul reducerii termenelor de eliberare a avizelor.

Decizia de ajustare a cadrului legal în domeniul menționat a fost luată ca urmare a creșterii accelerate a numărului de solicitari, diversificarea cererilor și nevoii de optimizare a cererii pieței cu privire la necesitatea avizului AACR pentru edificarea de construcții în zonele cu servituți aeronautice.

Din cauza volumului sporit de muncă determinat de numărul crescut de cereri depuse în ultima perioadă pentru avizarea documentației tehnice, AACR anunță posibile întârzieri la termenele de eliberare a acestor documente, în perioada următoare. AACR își cere scuze pentru inconveniențe și dă asigurări că depune toate eforturile pentru ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp.