Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

AACR a instalat o nouă versiune de bază de date cu întrebări pentru examenele teoretice pentru obţinerea licenţei de pilot particular (PPL). Astfel, pentru obținerea licenței de pilot particular cursanții vor susține probele teoretice pe calculator, cu un set de întrebări selectat aleatoriu de soft, un chestionar unic, generat pentru fiecare cursant în parte. Acestă modalitate de examinare, utilizând o bază de date şi un soft generator de chestionar, este utilizată de mai multe state europene, printre care Germania și Austria.
În perioada următoare inspectorii AACR vor testa funcționalitatea bazei de date și vor implementa schema de selecție a întrebărilor în conformitate cu reglementările aplicabile.
Platforma va fi utilizată pentru examinarea piloților particulari de avion și elicopter (licențe PPL(A) și PPL(H)), începând cu luna ianuarie 2020, în limba engleză. Examinarea în limba română va fi implementată până în luna mai 2020.
În prezent, inspectorii aeronautici ai AACR lucrează și la o nouă versiune a reglementărilor cu privire la organizarea și desfășurarea examinărilor teoretice pentru licențele de pilot particular de avion și elicopter, PIAC-CPN. Procedura va fi publicată pe pagina de internet a AACR spre consultare publică, persoanele interesate putând propune amendamente.