Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

AACR a emis mai multe notificări de siguranța(NS) și navigabiliate(NN) prin care operatorii aerieni și persoanele care întreprind activități de zbor în spațiul aerian național sunt informați cu privire la obligativitatea respectării legii în cazul unor operațiuni aeriene care se desfășoară în spațiul aerian național.
Astfel, AACR a emis următoarele notificări:

  1. Notificare de siguranță (NS) cu privire la Activităţi de filmare/fotografiere obiective naţionale de importanţă strategică, cu aeronave fără pilot la bord”( http://www.caa.ro/media/docs/NS_1.pdf), prin care utilizatorii de aparate de zbor fără pilot la bord sunt informați că ”filmarea, deținerea de imagini foto și video precum și postările de fotografii și înregistrări video în spațiile publice (site-uri, rețele de socializare etc.) care conțin imagini din zone militare, strategice și din perimetre ale infrastructurii critice naționale, teritorii/obiective sunt interzise prin lege, intrând sub incidența Legii 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate”.
  2. Notificare de sigurață(NS) de ”Informare cu privire la necesitatea respectării condiţiilor legale la organizarea şi desfăşurarea demonstraţiilor aeriene” ( http://www.caa.ro/media/docs/NS_2.pdf ), prin care organizatorii de demonstrații aeriene și activități de tip ”fly-in” sunt informați cu privire la cadrul legal care trebuie respectat în cazul în care sunt organizate astfel de evenimente, precum și opinia AACR cu privire la definirea „zborului demonstrativ”.
  3. Notificare de navigabilitate (NN) cu privire la "Continuitatea navigabilităţii aeronavelor de Anexa I", http://www.caa.ro/media/docs/NN_2.pdf prin care agenții aeronautici civili autorizați de AACR, în baza unor acte normative europene sau naționale și își desfășoară activitatea pe teritoriul României, au obligația să își actualizeze manualele și procedurile specifice, până la data de 01 octombrie 2019.
  4. Notificare de navigabilitate(NN) pentru ”Certificarea operatorilor NDT ce își desfășoară activitatea în industria aeronautică civilă română ulterior datei de 01 iulie 2019”. http://www.caa.ro/media/docs/NN_2.pdf .