Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Directorul General al Autorității Aeronautice Civile din România, Nicolae STOICA, a participat, la data de 15 iunie 2023,  la inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, primul aerodrom internațional nou certificat de AACR în cei aproape 30 de ani de existență.

În discursul susținut la evenimentul prilejuit de inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Directorul General al Autorității Aeronautice Civile din România, Nicolae STOICA a subliniat, în primul rând eforturile depuse de echipa AACR, precum și importanța colaborării cu Consiliul Județean Brașov și ROMATSA. 

„Astăzi, avem onoarea de a celebra deschiderea Aeroportului Internațional Brasov-Ghimbav.  În cei 30 de ani de existență a Autorității Aeronautice Civile Române este primul aeroport internațional nou construit pe care Autoritatea Aeronautică îl certifică. Aș dori să subliniez importanța acestui eveniment întrucât reprezintă o premieră chiar și pentru noi. Deschiderea acestui aeroport reflectă eforturile noastre constante de a asigura siguranța și eficiența operațiunilor aeriene. Acesta este rezultatul unei colaborări strânse între Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Consiliul Județean Brașov și toți cei implicați în dezvoltarea și construcția acestui proiect. Autoritatea Aeronautică Civilă Română are un rol crucial în procesul de deschidere a unui aeroport nou. Suntem responsabili de implementarea reglementărilor și standardelor internaționale în domeniul aviației. Lucrăm în strânsă colaborare cu reprezentanții aeroportului pentru a ne asigura că infrastructura respectă cele mai înalte standarde de siguranță și că toate aspectele legate de siguranța zborurilor sunt abordate în mod corespunzător. Deschiderea acestui aeroport nou, cu tehnologii de ultimă generație este rezultatul muncii susținute a echipei noastre și a colaborării strânse cu toți cei implicați în acest proiect. Ne mândrim că putem oferi o infrastructură modernă și sigură, care să promoveze dezvoltarea și conectivitatea comunității noastre. Închei prin a reafirma angajamentul Autorității Aeronautice de a continua să sprijinim dezvoltarea aeroporturilor din România pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor călătorilor și a comunității în ansamblu. Vreau să mulțumesc echipei Autorității Aeronautice Civile din România pentru efortul depus și datorită căreia deschiderea aeroportului a putut fi realizată. Vă doresc zboruri sigure și plăcute de la noul nostru aeroport!”, a declarat Directorul General al Autorității Aeronautice Civile din România.

La inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, au mai participat, Președintele Senatului, Nicolae CIUCĂ, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin GRINDEANU și fostul Președinte al Consiliului Județean Brașov, actualul Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian VEȘTEA.