Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În data de 13 iunie 2012, dl. Franck Giraud, director pentru cooperare europeană în cadrul Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile din Franţa, a purtat discuţii la sediul AACR, fiind abordate toate domeniile de specialitate (operaţiuni aeriene, navigabilitate, certificare personal, aeroporturi, transport aerian şi servicii de navigaţie aeriană).

Cu această ocazie, au fost explorate posibilităţile de cooperare între autorităţile aeronautice din cele două ţări, AACR manifestându-şi interesul pentru schimb de informaţii şi experienţă în ceea ce priveşte aplicarea diferitelor regulamente şi directive europene adoptate în ultimii ani în domeniul siguranţei aeriene, schimb de experienţă şi eventual participarea în comun a personalului din cadrul celor două autorităţi la activităţi de supervizare în domenii diverse.

Dl. Franck Giraud şi-a exprimat satisfacţia pentru interesul şi seriozitatea cu care au fost abordate posibilităţile de colaborare româno-franceze şi a propus să fie studiată oportunitatea încheierii unui acord de colaborare care să stabilească cadrul general pentru realizarea acţiunilor avute în vedere.