Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră transmisă prin corespondență electronică în data de 06 iulie 2021, AACR vă comunicăm următoarele:

  1. In calitatea dvs. de director general ati decis desfiintarea structurii de securitate cibernetica a AACR, dupa ce ati externalizat o parte din servicii. Domnul ministru Catalin Drula a fost informat despre aceasta decizie?

Structura de securitate cibernetică din cadrul direcției de securitate a fost desființată începând cu 1 martie a.c., întrucât AACR nu deține atribuții legale în domeniul securității cibernetice, altele decât activitățile desfășurate de către auditorii de securitate.

În ceea ce privește propunerea mea de desființare a compartimentului de securitate cibernetică, din cadrul Biroului Administrativ, organizat pentru asigurarea securității cibernetice la nivelul AACR, aceasta este justificată de costurile reduse pentru aceleași servicii prestate de altă instituție a statului (ICI) 85.140 lei fără TVA/anual, comparativ cu cheltuielile efectuate de AACR pentru personalul propriu (BA-CSC), specializat în domeniul securității cibernetice, 608.242 lei salariu brut/an, pentru 3 angajați la care se adaugă alte costuri reprezentând beneficii conform CCM al AACR. Conform OUG 109/2011, autoritatea tutelară nu poate interveni in actul de administrare al regiilor autonome.

  1. Pentru pregatirea celor trei specialisti AACR a platit peste 500.000 euro. In acest context considerati oportuna externalizarea serviciilor de securitate cibernetica, mai ales in contextul in care domnul ministru se plangea de lipsa specialistilor?

AACR nu a plătit specializări pentru personalul angajat in compartimentul Securitate Cibernetică din cadrul Biroului Administrativ.

  1. Considerati ca puneti in pericol AACR prin desfiintarea departamentului de securitate cibernetica? 

Nu.

Aceleași servicii sunt asigurate de altă instituție a statului, respectiv Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică.

  1. Daca voiati sa faceti economii, de ce nu ati redus indemnizatia dvs. de director general si al membrilor CA?

Indemnizațiile sunt stabilite conform OUG 109/2011.

  1. Care este realtia dvs. cu domnul P. C., fostul dumneavoastra patron?

Niciuna.

  1. Considerati ca ati fost incompatibil cu functia de director al CIAS dupa ce ati vandut mai multe softuri in calitate de director general al Aero Bit International catre Aeroclubul Romaniei?  

Nu.

Există și o decizie a Agenției Naționale de Integritate, în acest sens.

Ultima actualizare: 06/07/2021, 02:52:32