Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis operatorilor aerieni, aeroporturilor din ţară şi operatorilor de ground handling recomandările emise de OACI şi EASA referitoare la epidemia de coronavirus nCoV din China.

În data de 30.01.2020, OACI a public un nou Electronic Buletin, cu titlul "Ongoing developments regarding the Novel Coronavirus (2019-nCoV) outbreak". Prin acest EB sunt aduse la cunoștința publicului cele mai recente informații disponibile privind evoluția coronavirusului nCoV şi sunt emise o serie de recomandări care se adresează atât industriei de aviație civilă cât și autorităților din domeniu.  Documentul poate fi accesat aici

În data de 24.01.2020, OACI a publicat un Electronic Bulletin (EB) având titlul ”EB 2020/06 – Novel Corona Virus Epidemic in China”.
 Documentul poate fi accesat aici.

În data de 27.01.2020 EASA a emis un Safety Information Buletin (SIB) pe acelaşi subiect. SIB ul EASA recomandă companiilor aeriene să ofere informaţii membrilor echipajului de zbor cu privire la modul în care se gestionează un caz de infecţie respiratorie acută. În plus, recomandă ca operatorii aerieni şi aeroporturile să încurajeze membrii echipajului de zbor şi angajaţii aeroporturilor să identifice pasagerii care prezintă semne de infecţii respiratorii acute şi care au fost recent în China sau în contact cu persoane care vin din China. Operatorii aerieni care au zboruri în sau din ţări afectate ar trebui echipaţi cu Kituri Universale de Protecţie pentru membrii echipajului care asistă cu potenţialele cazuri de infecţie. Echipajele cu escală în China de asemenea ar trebui informate şi ar trebui dotate cu echipamente aşa cum recomandă autorităţile chineze.
În plus, EASA încurajază operatorii aerieni şi aeroporturile să colaborete cu autorităţile de sănătate publică pentru a asigura suport în urmărirea pasagerilor în eventualitatea unor zborurile unde infecţiile cu Coronavirusu 2019-nCoV au fost confirmate. Documentul EASA poate fi accesat aici .
 

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #