Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În cadrul Summit-ului Aviaţia & Mediul 2012, sectorul aviaţie şi-a asumat la nivel global susţinerea dezvoltării durabile, venind în sprijinul stabilirii unor acţiuni de colaborare în întreaga industrie de aviaţie în scopul reducerii combustibilului utilizat şi a emisiilor. Astfel, lideri ai industriei de aviaţie reprezentând aeroporturi, linii aeriene, furnizori de servicii de navigaţie aeriană şi fabricanţi de aeronave şi motoare, au semnat la Geneva “Declaraţia Summit-ului Aviaţia & Mediul”, un mesaj comun adresat guvernelor ce se vor întâlni în iunie, la Rio de Janeiro pentru Conferinţa Naţiunilor Unite privind Dezvoltarea Durabilă.
Dl. Paul Steele, Directorul executiv al Air Transport Action Group (ATAG), a subliniat rolul conducător ce trebuie acordat Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) în vederea asigurării cadrul global pentru măsuri de piaţă pentru sectorul aviaţie precum şi necesitatea susţinerii de către guverne a activităţilor privind cercetarea şi dezvoltarea de noi tehnologii, biocombustibili durabili pentru aviaţie precum şi cele legate de îmbunătăţirea infrastructurii.

În Declaraţie se menţionează: “Aviaţia aduce beneficii enorme comunităţilor şi economiilor în jurul globului. Este un element cheie pentru creşterea economică şi dezvoltare socială, asigurând legătura şi accesul la pieţe şi turism. Transportul aerian, ce susţine în prezent 56.6 milioane de locuri de muncă şi mai mult de 2.2 trilioane de dolari din produsul intern brut, cu un palmares record în eficienţa utilizării combustibilului şi reducerea emisiilor de CO2, este un  contributor strategic pentru dezvoltarea durabilă.”