Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

În data de 24 ianuarie 2012 s-au împlinit 10 ani de când programul RVSM (Eşalonarea verticală minimă redusă) a fost implementat, fiind unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul managementului traficului aerian din istoria Europei. Eşalonarea verticală minimă redusă reprezintă rezultatul unor studii de fezabilitate şi investigaţii tehnice care au durat mai multe decenii, implementarea programului realizându-se în 3 ani.
Acesta a fost implementat mai întâi spaţiului aerian de deasupra Atlanticului de Nord şi mai apoi spaţiului aerian mult mai aglomerat de deasupra Europei.

Odată cu implementarea în Europa a eşalonării verticale minime reduse, capacitatea spaţiului aerian superior al Europei a crescut cu 25%, prin faptul că au apărut în plus şase niveluri de zbor între 29,000 ft şi 41,000 ft, totalul lor ajungând astfel la 13. Acest lucru a dus la beneficii pentru companiile aeriene şi pentru alţi utilizatori ai spaţiului aerian, respectiv la o eficienţă mai ridicată, la reducerea întârzierilor şi la economii în ceea ce priveşte cheltuielile cu combustibilul (respectiv 3,9 miliarde €). De asemenea, au fost reduse noxele cu 3500 tone/an.
Programul RVSM a câştigat atât premiul „Jane’s ATC” cât şi „Flight International Aerospace Industry” pentru rolul jucat în ceea ce priveşte creşterea capacităţii, reducerea congestionării traficului aerian şi îmbunătăţirea siguranţei.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #