Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

Cu regret anuntam de plecarea dintre noi, in ultimul zbor, a colegului nostru Cornel MARINESCU, in varsta de 61 de ani.
Pilot, cu o vasta experienta de zbor, Cornel Marinescu a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie de la Bobocu in 1980, cu grad de locotenent in rezerva, ca mai apoi sa lucreze ca pilot profesionist si instructor la Aeroclubul « Aurel Vlaicu » de la Clinceni pana in anul 1994. Ulterior a lucrat la companiile Air Antares SRL si DacAir.
 
Din  anul 1998 Cornel MARINESCU s-a alaturat colectivului de inspectori de zbor ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane. A pilotat si avionul cu care Autoritatea Aeronautica Civila Romana executa misiunile de supraveghere din zbor a mijloacelor de radio-navigatie. Cu o intrerupere de 6 ani in care a ales sa castige experienta alaturi de companiile aeriene CarpatAir si Regional Air Services, Cornel Marinescu s-a realaturat pana in anul 2016 colectivului AACR. A efectuat misiuni de inspectie si control la operatorii aerieni si a contribuit prin activitatea sa la supravegherea sigurantei zborului in aviatia civila.
Pana la acest moment Cornel MARINESCU a activat ca pilot la compania AirBucharest si in timpul liber a ales sa participe la diverse demonstratii de aviatie civila pe aeroporturile din Romania.
 
Cornel MARINESCU a fost un coleg exemplar, apreciat de toti, un bun instructor si indrumator pentru tanara generatie si un pasionat al zborului de acrobatie. A detinut calificari pe diverse tipuri de aeronave : Zlin 526, 726, 50 si 142, Beechcraft 1900D, Dash 8-300, SAAB 340B si B737. In anul 2000 a obtinut si calificarea de pilot de incercare pentru aeronave VLA in cadrul centrului Mojave, California, SUA.
Este o pierdere mare pentru colectivul de specialisti, piloti, instructori ai aviatiei civile romane.
 
In numele colectivului AACR, adresam sincerele noastre condoleante familiei pentru pierderea celui drag. Va ramane mereu colegul nostru in inimile noastre.
 
Director general AACR
Armand PETRESCU