Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

UE ia măsuri urgente pentru a suspenda temporar cerințele de slot, care obligă companiile aeriene să utilizeze cel puțin 80% din sloturile de decolare și de aterizare pentru a le păstra în anul următor.
Astfel, președinția croată a Consiliului Uniunii Europene a primit mandat să negocieze de urgență cu Parlamentul European o propunere de renunțare la cerințele de slot până la 24 octombrie 2020 pentru a ajuta transportatorii aerieni să facă față crizei produse de COVID-19.
Negocierile prevăd ca renunțarea la slot să se aplice de la 1 martie la 24 octombrie 2020, pentru a acoperi întregul sezon de vară. De asemenea, se va aplica retroactiv în perioada 23 ianuarie - 29 februarie 2020 pentru zborurile între UE și China sau Hong Kong, 23 ianuarie fiind momentul în care primul aeroport a fost închis de autoritățile din China.
Pentru cazul în care, criza în aviație persistă, măsura poate fi extinsă rapid printr-un act delegat al Comisiei Europene.
Introducerea renunțării la sloturi necesită o modificare a regulamentului UE pentru sloturi. Modificări similare au fost declanșate și de alte urgențe, inclusiv atacurile teroriste din 2002, războiul din Irak și izbucnirea SARS în 2003 precum și criza financiară din 2009.
Modificarea regulamentului UE 95/93 pentru sloturi trebuie să fie aprobată atât de Consiliu Uniunii Europene, cât și de Parlamentul European. Ambele instituții lucrează pentru finalizarea propunerii de urgență, informează Consiliul Uniunii Europene.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #