Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

1. In vederea publicarii unui articol, va rog sa imi transmiteti punctul de vedere al institutiei Dvs. referitor la dronele DJI comercializate in Romania, inclusiv catre institutii publice, in contextul interzicerii la comercializare a acestor aparate in SUA. In raspuns, va rog sa imi comunicati eventualele deficiente/temeri legate de aceste aparate, in special daca exista suspiciunea ca, aflate in serviciul cumparatorilor, transmit date in China.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu are în competență atribuții legate de aspectele la care faceți referire în solicitare și nu poate comenta pe marginea deciziilor luate de alte state, astfel de măsuri și verificări fiind de competența altor instituții din România.

2. De asemenea, in cazul in care punctul Dvs. de vedere va contine informatia ca exista deficiente/temeri legate de aceste aparate, va mai rog sa imi comunicati de ce, si in prezent, institutii publice, inclusiv din domeniul securitatii nationale, cumpara astfel de drone prin intermediul SICAP.

Reiterăm faptul că, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu are în competență atribuții legate de aspectele la care faceți referire în solicitare și nu poate comenta pe marginea deciziilor luate de alte state, astfel de măsuri și verificări fiind de competența altor instituții din România.

Last update: 04/09/2023, 02:30:12