Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

  1. AOC-ul a fost suspendat la solicitarea Blue Air sau a fost o decizie a AACR?

Deciziile de limitare, suspendare sau revocare a Certificatelor de Operator Aerian (AOC) emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română se bazează pe prevederile art. ARO.GEN.300 din Regulamentul (UE) nr. 965/2012 cu modificările și completările ulterioare, iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română este obligată să respecte confidențialitatea informațiilor și documentelor obținute în desfășurarea activităților de supraveghere a operatorilor aerieni români.

Având în vedere aceste aspecte, pentru a beneficia de un răspuns la întrebarea dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați operatorului aerian la care faceți referire în solicitarea formulată către AACR.

  1. Dacă a fost decizia AACR, care este motivarea acesteia?

            Reiterăm faptul că informațiile solicitate nu vă pot fi puse la dispoziție având în vedere că Autoritatea Aeronautică Civilă Română este obligată să respecte confidențialitatea informațiilor și documentelor obținute în desfășurarea activităților de supraveghere a operatorilor aerieni români.

  1. Câte avioane mai are înmatriculate în România compania Blue Air?

            La data prezentei, în conformitate cu documentele deținute de AACR, operatorul aerian la care faceți referire în solicitare este proprietarul a 7 aeronave tip Boeing B737.

  1. Care sunt înmatriculările acestora și modelul avioanelor?

Operatorul aerian deține 5 aparate de zbor tip Boeing 737-500, înmatriculate astfel: YR-AMA, YR-AMB, YR-AMC, YR-AME, YR-BAG și alte două aeronave tip  Boeing 737-300 înmatriculate astfel: YR-BAF, YR-BAP.

Last update: 10/04/2023, 09:57:25