Autoritatea Aeronautică Civilă Romană

AACR a publicat setul de instruire cu baza de date cu întrebările utilizate pentru examinarea teoretică pentru obținerea licenței PPL(A) și PPL(H).

De asemenea, AACR a publicat procedura PAC – FCL ”Procedura de Aeronautică Civilă pentru certificarea personalului Navigant, ediția 1" .

Noua procedura înlocuiește partea 1 și 2 din procedura PIAC CPN și introduce modificări în vederea stimulării dezvoltării aviației, cu predilecție, aviatie   Generală (zboruri scoala, private, etc). Astfel, cele mai importante sunt:

  1. Posibilitatea operării avioanelor din Anexa 1 la reg. European nr.1139/2018, cu licență europeană Part-FCL și calificarea de clasa corespunzătoare (diferențele de pregătire fiind certificate sub semnătura instructorului in carnetul de zbor).
  2. În vederea creșterii gradului de pregătire al piloților, se publică un procent semnificativ din banca de întrebari utilizată de AACR în vederea examinării teoretice pentru obținerea licenței PPL(A) și PPL(H).
  3. Introducerea unei licențe temporare, cu valabilitate de maxim 60 zile, pentru a permite unui deținător de licența să își continue activitatea. Licenta va fi emisă de un examinator, în urma verificării de către acesta, atât a competenței pilotului (prin verificarea practică în zbor sau simulator) cât și a criteriilor de eligibilitate pentru solicitarea acestuia.

Procedura PAC – FCL ”Procedura de Aeronautică Civilă pentru certificarea personalului Navigant, ediția 1” întră în vigoare începând cu data de 2 august 2021.

Puteti vizualiza aici Baza de date PPL(A) și PPL(H)