All together, serving Civil Aviation
All together, serving Civil Aviation
MENIU
MENIU
RAPORTARE VOLUNTARA
Operarea în condiţii de iarnă pe aeroporturile din România

Comandamentul operaţional de iarnă al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) este activ pentru perioada 01 noiembrie 2016 – 31 martie 2017. Cele două dispecerate, unul la sediul AACR, celălalt la sediul ROMATSA, funcţionează non-stop, “24/24”, asigurând informaţii referitoare la starea infrastructurii aeroporturilor naţionale şi condiţiile meteorologice de pe acestea.
 
În prezent, comandamentele de iarnă constituite la nivelul fiecărui aeroport din România funcţionează în dispozitive complete, având asigurate stocurile de lichide necesare degivrării aeronavelor, precum şi echipamentele şi utilajele necesare disponibilizării pistelor în condiţiile manifestării fenomenelor meteo specifice acestei perioade a anului.
 
Informaţii utile pasagerilor companiilor aeriene care desfăşoară zboruri pe aeroporturile din România, informaţii referitoare la condiţiile de operare (starea pistelor, condiţiile meteo etc.), pot fi aflate accesând pagina de internet a Ministerului Transporturilor la adresa: www.mt.ro / Interes public / Comandament de iarnă / AERIAN.
 
Pentru obţinerea de informaţii cu privire la întârzieri / amânări / anulări de curse aeriene, situaţii generate de condiţiile meteo nefavorabile, pasagerii sunt rugaţi să solicite telefonic, din timp, la aeroporturile de plecare / sosire, sau să acceseze paginile de internet ale acestora.