All together, serving Civil Aviation
All together, serving Civil Aviation
MENIU
MENIU
RAPORTARE VOLUNTARA
AACR a implementat noua bază de date pentru susținerea examenelor teoretice pentru licența de pilot particular (PPL)

AACR a instalat noua versiune de bază de date cu întrebările pentru examenele teoretice pentru licenșa de pilot particular (PPL). Astfel, pentru obținerea licenței de pilot particular cursanții vor susține probele teoretice pe calculator, cu un chestionar selectat aleatoriu de soft, pentru fiecare cursant în parte.
În acest moment a început testarea funcțională și implementarea schemei de selecție a întrebărilor în conformitate cu reglementările aplicabile. 
În urma testării, platforma va fi utilizată pentru examinarea piloților particulari avion și elicopter (licențe PPL(A) și PPL(H)), începand cu luna ianuarie 2020, în limba engleză, având termen maxim luna mai, pentru implementarea examinării în limba română.
În prezent, inspectorii aeronautici ai AACR lucrează și la o nouă versiune a reglementărilor cu privire la organizarea și desfășurarea examinărilor teoretice pentru licențele de pilot particular de avion și elicopter, PIAC-CPN care va fi publicată pe pagina de internet a AACR, persoanele interesate fiind invitate să studieze documentul respectiv.
Baza de date achiziționată de AACR este utilzată de mai multe state europene, printre care Germania și Austria.