Informari de Siguranta

INFORMAREA ANUALĂ DE SIGURANȚĂ PENTRU ANUL 2016

Pentru informarea publicului larg cu privire la nivelul general de siguranță a aviației civile din România, Direcția Siguranță din cadrul R.A. AACR a emis „Informarea anuală de siguranță pentru anul 2016”, ce poate fi consultată prin accesarea link-ului de mai jos:
 
Informarea anuală de siguranță pentru anul 2016

INFORMAREA ANUALĂ DE SIGURANȚĂ PENTRU ANUL 2015

Pentru informarea publicului larg cu privire la nivelul general de siguranță a aviației civile din România, Direcția Siguranță din cadrul R.A. AACR a emis „Informarea anuală de siguranță pentru anul 2015”, ce poate fi consultată prin accesarea link-ului de mai jos:

Informarea anuală de siguranță pentru anul 2015
 

RAPORTUL ANUAL DE SIGURANȚĂ PENTRU ANUL 2014

Pentru informarea publicului larg cu privire la nivelul general de siguranță a aviației civile din România, Directia Siguranță din cadrul R.A. AACR a emis Raportul anual de siguranță pentru anul 2014 poate fi descărcat accesând link-ul de mai jos:

Raportul anual de siguranță pentru anul 2014


PERICOLELE REPREZENTATE DE LASERE PENTRU SIGURANȚA AERONAUTICĂ

Direcția Siguranță a emis materialul de informare nr.30178/ 03.11.2016 având ca subiect Pericolele reprezentate de lasere pentru siguranța aeronautică
Documentul poate fi descărcat accesând link-ul de mai jos:

Pericolele reprezentate de lasere pentru siguranța aeronautică


 
MANAGEMENTUL FAUNEI PE AERODROMURI ȘI ÎN VECINĂTATEA ACESTORA
 
Direcția Siguranță a emis Informarea de Siguranță nr. 21889/ 14.08.2015 având ca subiect Managementul faunei pe aerodromuri și în vecinătatea acestora.
Doumentul poate fi descărcat accesând link-ul de mai jos:

Managementul faunei pe aerodromuri și în vecinătatea acestora


DEZVOLTĂRI EUROPENE ACTUALE ÎN DOMENIUL SIGURANŢEI

INIŢIATIVA STRATEGICĂ EUROPEANĂ PENTRU SIGURANŢA AVIAŢIEI CIVILE (European Strategic Safety Initiative – ESSI) a fost lansată în aprilie 2006 ca succesoare a Iniţiativei de Siguranţă a Autorităţilor de Aviaţie Unite (JSSI). ESSI reprezintă un parteneriat voluntar în domeniul siguranţei aeronautice civile europene, cu finanţare privată, fiind facilitată de Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA).
http://www.easa.eu.int/essi
ESSI reuneşte participanţi din cadrul EASA şi al statelor ECAC, autorităţilor aeronautice europene, industriei de aviaţie precum şi partenerilor internaţionali, ICAO şi FAA. În prezent, la ESSI participă mai mult de 150 de organizaţii aeronautice civile şi militare.
ESSI este formată din următoarele elemente:
  • Echipa Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei Comerciale (ECAST);
  • Echipa Europeană pentru Siguranţa Elicopterelor (EHEST);
  • Echipa Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei Generale (EGAST).
ESSI contribuie la dezvoltarea şi implementarea Planului European de Siguranţă a Aviaţiei (European Aviation Safety plan - EASp), prin dezvoltarea mai multor documente care abordează o parte din domeniile incluse în EASp, precum managementul siguranţei şi promovarea siguranţei în operaţiunile de transport aerian comercial cu aeronave cu aripă fixă, elicoptere şi aviaţie generală.


Mai multe informatii despre acest subiect le puteți obține desărcând documentul complet:

Dezvoltări europene actuale în domeniul siguranţei